Ana Sayfa > Okulumuz Hakkında

İpsala Anadolu Lisesi

Telefon : 0 284 616 10 14
Belgegeçer : 0 284 616 15 10
Eposta Göndermek için tıklayınız
WEB https://ipsalaanadolulisesi.meb.k12.tr
Adres : Saraçilyas Mahallesi Lise Sokak No 5 İpsala/ Edirne
VİZYON : Türk eğitim sisteminin hedefleri doğrultusunda geleceğimizin teminatı olan ve en değerli kaynağımız olan çocuklarımızı; milli değerleri benimsemiş,ülkesine ve büyüklerine karşı görev ve sorumluluklarını bilen, İnsan hak ve özgürlüklerine saygılı ve demokrasiyi özümsemiş, sahip olacağı bilgi ve birikimin sorumluluğunu üzerine alabilen,doğru düşünen, etkili kararlar alan, değişime açık, kendini sürekli yenileyen, birlikte çalışmayı ve paylaşmayı ilke edinmiş, kendisinin ve içinde yaşadığı toplumun mutluluğunun artması için çaba gösteren, insanlığa faydalı bireyler olarak yetiştirmektir.
MİSYON : Kendisiyle ve çevresiyle sağlıklı iletişim kurabilen, ulusal ve evrensel değerlerle donanmış, özgüveni tam, sorumluluk alabilen teknoloji ile barışık, üretken, araştırma ve öğrenmeye meraklı, topluma ve doğaya saygılı bireyler olarak hayata hazırlamak, değerlerini yaşayan ve yaşatan, hoşgörü sahibi, farklılıkları zenginlik kabul eden, en az bir yabancı dili iyi bilen, üst öğretim kademelerine devam edebilecek donanıma sahip yüksek moral değere sahip, çağdaş, demokratik ve bireyler yetiştirmektir.
BAŞARILAR : Okulumuz her eğitim öğretim yılında bilimsel, kültürel ve sportif yarışmalara katılmakta ve başarılar elde etmektedir.

Öğretmen :23
Öğrenci :282
Derslik :14
Çok Amaçlı Salon :1
Kütüphane Kitap Sayısı :1000
Yatakhane Koğuşu :1
Yemekhane :1
Revir:2
Öğretim Şekli :NORMAL
Saatler : 8.40-15:50
Bağlantı : Fatih Projesi Fiber İnternet
Yabancı Dil : İngilizce, Almanca
Isınma : KALORİFER
Servis : Var
Ulaşım : Okulumuz ilçe merkezindedir.
Yerleşim Yeri : Okulumuz hükümet konağına yürüme mesafesi olarak 5 dakikalık uzaklıkta, Keşan´a ise 27 km uzaklıktadır.
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : Edirne´ye 135 km; Keşan´a 27 km uzaklıktadır.
Kontenjan Bilgileri : 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı 9. Sınıf Kontenjanı: 68
Okulun Sınav Başarı Durumu : % 70
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi : % 70
Sportif Etkinlikler : Futbol, voleybol, futsal, kros, masa tenisi
Bilimsel Etkinlikler : TÜBITAK 4006 Bilim Fuarları, TÜBITAK Bilim Söyleşileri
Proje Çalışmaları : 2017 yılı Trakya Kalkınma Ajansı "Evrenin Sınırlarına Yolculuk" projesi ile Ali Kuşçu Uzay Evi´nin yapılışı. 2018 yılı Gençlik ve Spor Bakanlığı Damla Gençlik Grubu kardeş okul etkinlikleri. 2018 yılı "Sıcak Sınıflar TANAP’la Yeşeren Umutlar" projesi kapsamında Çok Amaçlı Spor Sahası Yapımı, Okulun Mantolanması, Engelli Rampasının Yapılması. 2022 yılından itibaren devam eden E Twinning projesi kapsamında Öğrencilerimizin Almanca olarak hazırladığı Deutsch Bringt uns Zusammen ve Weıhnachspost Aus Aller Welt. İle İngilizce olarak hazırlanan Language Culture : My/Our Place On Earth. Okulumuz Ulusal Kalite Etiketi almıştır.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri : E Twinning
Yazdır :